Dashboard | +Follow
Shut Up Then Smile
~Kenapa Laki Tak Pandai Pujuk orang Perempuan~
15 February 2012 • 2:29 PM • 0 comments


                                                                  Assalamualaikum peeps.

" Aku Mencintaimu kerana Agamamu. Jika Hilang Agamamu, maka Hilanglah Cintaku Padamu." - Imam An-Nawawi

1. Susah hendak beremosi.
 
Bila perempuan dah merajuk. Laki2 pun akan pikir ''Erkkk.Apa aku nak buat ini?" Lelaki memang susah nak beremosi kan? So mulalah senyap je, pastu fikir apa yang perlu dibuat. Nak 
PUJUK @ biarkan hati si gadis tu sejuk dulu?? Kalau lambat tindakan, mesti perempuan tu akan kata lelaki ni tak memahami. Memang betol pun, laki tak paham mana satu merajuk tengah panas hati ke merajuk sebab nak laki tu pujuk/ambik berat.. Jadi laki2 sekalian,cepat2 la berfikir seblum pompuan tu lari kan? :)


Pompuan selalu merajuk tp senang nk dipujuk, tp kalau laki merajuk??, lg susah kan?.rajuknye panjang, smpi ke esok harinye n silap aribulan brhari2, siap dgn muka yg x puas ati. aish! susah3..


2.Tak nak tunjuk yang dia tu caring.
Sebenarnye semua laki pandai pujuk,tapi dekat orang tertentu je la.. Takkan kat semua perempuan dia nak pujuk kan? Andaikata dia tak nak pujuk tu, korang paham2 je la yang dia tak suka kat korang, kan bagus kalau dia tunjuk sifat CARING tu dekat isteri je? Bukan kat awek.. Tapi biasala perempuan,sentiasa nak keprihatinan seorang laki.. (Ececeh,saya da boleh jadidoktor cinta. Bhaha!)



3.Didikan ke?
Erk, ada ke orang didik supaya jangan pujuk orang? Ada ke? Adeh, ada laa kot.. Ye la, melayu kita ni kan jarang nak jumpa laki2 yang romantik.. Kalau yang romantik sangat tu, mau pompuan muntah plak kan... Inilah sebab da biasa tgok laki melayu tak romantik.. Tak macam laki LOMBOK,laki BANGLA,terer mengayat. Tapi ape pun,saya tetap sokong laki melayu!! Keh3!

Haaaa, niey la lagi stu slogan orang pompuan ''Ye,saya paham awak busy", laki pun akan kata  "Oraite" Erkk.. slogan niey kan berkias sebenarnye, nak laki tu jangan la busy sangat, kadang2 tu layan la si gadis tu kan..Yang laki nie plak jenis straight to the point je.. Pengsan ..! JADI SEMUA KENA LA SALING FAHAM MEMAHAMI .. :)
Wanita Mahu Dikasihi, Lelaki Mahu Dihormati
Copy by : CikLadies

X0X0,Anna_Ilyana



De' Owner♥

Hello,you've stepped onto my blog..Anna is the name.♥ I've born on 2 december 1992 at butterworth,penang.I love my family, my love,and also my friend. Student at Allianze University College of Medical Sciences (Penang).
::This is my site so please respect me::


Daisypath Happy Birthday tickers



ChitChat♥

Jum Ber'BURUNG' biru♥


Tabung Mintak sumbangan♥

-----------------------------------------
Copyright© by Anna Lee 2012
-----------------------------------------