Dashboard | +Follow
Shut Up Then Smile
Universal word..
18 June 2011 • 8:11 PM • 0 comments

Hye readers,
lama betul aku x update blog ney,sorry la..banyak hal yang kena di settlekan..

aku nak tanya korang ney??
mesti korang pernah dengar perkataan ni kan "x kira lu AYAHANDA ka, lu ABANG LONG ka,........."

yup,ini ayat dalam filem KL Gangster..

ayat 2 telah mencetuskan rasa x puas hati dalam satu Petubuhan Dakwah Islamiah Malaysia(PEKIDA)..


Mohon maaf atau hadapi saman’

PUTRAJAYA: “Kami nak (Datuk) Yusof Haslam dan (Datuk) David Teoh memohon maaf secara terbuka, dalam tempoh tujuh hari, mereka kena ‘gentlemen’...kalau dah buat silap, mengaku dan minta maaf, jadi perkara ini tidak akan berpanjangan,” kata Pengerusi Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Pekida) Wilayah Persekutuan/Putrajaya/Labuan, Datuk Roslan Dahaman.

Pekida mendesak permohonan maaf daripada penerbit filem KL Gangster dan Kongsi itu kerana mendakwa filem berkenaan menggunakan empat perkataan utama yang menjadi gelaran sinonim pertubuhan itu iaitu ayahanda, abang long, kak long dan abang kawasan, sekali gus seolah-olah menggambarkan Pekida sebagai sebuah kumpulan gengster.

Roslan berkata, dia juga meminta Lembaga Penapisan Filem Malaysia (LPFM) menjadi orang tengah untuk menyelesaikan perselisihan faham, kerana mendakwa LPFM turut bertanggungjawab meluluskan penyiaran filem berkenaan tanpa membuat kajian lebih mendalam...



AYAT AKU - - ->
Bagi aku ayat 2 ayat universal..
for example ada person yang panggil ayah dorang ,dengan panggilan ayahanda..
x mksud akal kan..
korang fikirkan la erk..








X0X0,Anna_Ilyana



De' Owner♥

Hello,you've stepped onto my blog..Anna is the name.♥ I've born on 2 december 1992 at butterworth,penang.I love my family, my love,and also my friend. Student at Allianze University College of Medical Sciences (Penang).
::This is my site so please respect me::


Daisypath Happy Birthday tickers



ChitChat♥

Jum Ber'BURUNG' biru♥


Tabung Mintak sumbangan♥

-----------------------------------------
Copyright© by Anna Lee 2012
-----------------------------------------